Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    mapper is offline
    Server Administrator

    Join Date:
    3 Aug 2009
    Location:
    Belgium
    Posts:
    1,448
    Thanked:
    237 in 180 Posts
    Donations:
    $5.00

    mapper's Internet/Connection Issues(Lag choke etc)

    Tech Support Help Ticket
    What general section does your problem fall under
    Internet/Connection Issues(Lag choke etc)
    What is your Operating System (OS)
    Windows 7
    If you use linux, post the build and any other pertinent info (kde/gnome etc)
    -
    Have you tried the latest stable drivers for your product if any exist? If so please list the number/name of them in the box here.
    -
    Do you understand complex tech explanations
    Yes
    Would you prefer more personalized and simpler help?
    Yes
    Do you have antivirus or anti-malware installed?
    Yes
    What is the name of your Antivirus/anti malware?
    Bitdefender
    Who made your PC? (Company name or you)
    Medion
    What is the model number of the part or PC you are having issues with?
    /
    Please state your problem here
    So I cant connect to www.live.com or any of their services like hotmail, etc ..

    I checked multiple things, it occurs on every browser and my anti virus has nothing to do with it, same as the host file. It also doesn't work on other devices which were connected to my home ip-adress, did a dns flush. But apperently, the problem persists on the device even when changing internet.
    I can ping to live.com and if I simply use the Ip-adress it works.
    Last edited by mapper; 14 Jan 2015 at 01:06pm.

  2. #2
    WriteX is offline
    Titleless
    WriteX's Avatar
    Join Date:
    29 Mar 2011
    Location:
    Norway
    Posts:
    429
    Thanked:
    127 in 102 Posts
    Donations:
    $65.00
    Quote Originally Posted by mapper View Post
    Tech Support Help Ticket
    What general section does your problem fall under
    Internet/Connection Issues(Lag choke etc)
    What is your Operating System (OS)
    Windows 7
    If you use linux, post the build and any other pertinent info (kde/gnome etc)
    -
    Have you tried the latest stable drivers for your product if any exist? If so please list the number/name of them in the box here.
    -
    Do you understand complex tech explanations
    Yes
    Would you prefer more personalized and simpler help?
    Yes
    Do you have antivirus or anti-malware installed?
    Yes
    What is the name of your Antivirus/anti malware?
    Bitdefender
    Who made your PC? (Company name or you)
    Medion
    What is the model number of the part or PC you are having issues with?
    /
    Please state your problem here
    So I cant connect to www.live.com or any of their services like hotmail, etc ..

    I checked multiple things, it occurs on every browser and my anti virus has nothing to do with it, same as the host file. It also doesn't work on other devices which were connected to my home ip-adress, did a dns flush. But apperently, the problem persists on the device even when changing internet.
    I can ping to live.com and if I simply use the Ip-adress it works.
    Hm... I'm not sure but it sounds like a problem with the DNS server you are using.
    To test this theory, you can try using Google's DNS servers.
    Google's DNS server IPs are 8.8.8.8 (primary) and 8.8.4.4 (alternate).
    Here is a tutorial in setting a static IP if you don't already know how to.
    Last edited by WriteX; 14 Jan 2015 at 01:48pm.

    ( ͡ ͜ʖ ͡)( ͠ ͟ʖ ͡)ᕦ( ͡ ͜ʖ ͡)ᕤ( ͡͡ ͜ ʖ ͡ )

  3. #3
    mapper is offline
    Server Administrator

    Join Date:
    3 Aug 2009
    Location:
    Belgium
    Posts:
    1,448
    Thanked:
    237 in 180 Posts
    Donations:
    $5.00
    Quote Originally Posted by WriteX View Post
    Hm... I'm not sure but it sounds like a problem with the DNS server you are using.
    To test this theory, you can try using Google's DNS servers.
    Google's DNS server IPs are 8.8.8.8 (primary) and 8.8.4.4 (alternate).
    Here is a tutorial in setting a static IP if you don't already know how to.
    My network was automatically configured like that & I managed to go to the website with the ip adres yesterday, but today it didn't work.

  4. #4
    Daze is offline
    Legends

    Join Date:
    10 Jun 2008
    Location:
    Northolt, West London, United Kingdom
    Posts:
    3,742
    Thanked:
    1,050 in 392 Posts
    Stupid question but have you restarted your router?

    I think you might need to call your ISP if your DNS is fucked - I don't think there's much else you can do apart from flushdns which you've already done
    Retired Legendary Great

  5. #5
    Zaraki is offline
    SG Addict
    Zaraki's Avatar
    Join Date:
    28 Oct 2009
    Location:
    :)
    Posts:
    3,386
    Thanked:
    392 in 279 Posts
    Donations:
    $155.00
    Belgacom of Telenet?



  6. #6
    WriteX is offline
    Titleless
    WriteX's Avatar
    Join Date:
    29 Mar 2011
    Location:
    Norway
    Posts:
    429
    Thanked:
    127 in 102 Posts
    Donations:
    $65.00
    Quote Originally Posted by mapper View Post
    My network was automatically configured like that & I managed to go to the website with the ip adres yesterday, but today it didn't work.
    Well, as I said, I'm not entirely sure. It might be (and most likely is) just a temporary problem.
    I just thought that we could attempt to determine what's causing the website not to load.

    ( ͡ ͜ʖ ͡)( ͠ ͟ʖ ͡)ᕦ( ͡ ͜ʖ ͡)ᕤ( ͡͡ ͜ ʖ ͡ )

  7. #7
    mapper is offline
    Server Administrator

    Join Date:
    3 Aug 2009
    Location:
    Belgium
    Posts:
    1,448
    Thanked:
    237 in 180 Posts
    Donations:
    $5.00
    Quote Originally Posted by Daze View Post
    Stupid question but have you restarted your router?

    I think you might need to call your ISP if your DNS is fucked - I don't think there's much else you can do apart from flushdns which you've already done
    Yes, my brother does that almost everyday, don't know what for lol.

    & telenet

    It does work in safe mode with networking prompt, does that help ?

  8. #8
    Minus is offline
    Subscriber
    Minus's Avatar
    Join Date:
    28 Jul 2012
    Posts:
    245
    Thanked:
    66 in 33 Posts
    Donations:
    $45.00
    I've had the same issues as well. Not just with live but Google sites as well. I remember a few weeks ago I thought it was my chrome browser so I uninsulated it and opened Firefox to download it again. In the end, I had to use the alternative download because the one where it tries to connect to Google to download chrome just never downloaded. I didn't think of contacting my isp about it but I'll be sure to try it simply because I tried everything else.

  9. #9
    Daze is offline
    Legends

    Join Date:
    10 Jun 2008
    Location:
    Northolt, West London, United Kingdom
    Posts:
    3,742
    Thanked:
    1,050 in 392 Posts
    Quote Originally Posted by mapper View Post
    Yes, my brother does that almost everyday, don't know what for lol.

    & telenet

    It does work in safe mode with networking prompt, does that help ?
    Does your brother have issues with resolving siteS?
    Retired Legendary Great

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •